Den här glöggen är jättegod
Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Cognac
Funderar på att testa och göra min egen glögg i år. Köpte så söta flaskor på IKEA att hälla den i. Skulle vilja göra nån julsnaps själv också. Kanske den här glöggen:
Rosa orientkryddad glögg
Ingredienser 10 pers.
1 st rosévin, flaska, (75 cl)
1,5 dl strösocker
2 st stjärnanis
5 st kardemummakapslar, el 3/4 tsk stötta hela kardemummakärnor
1 st kanelstång
2 st ingefära, bitar torkad
0,5 st apelsin, skalet från, skuret i breda strimlor
1 dl pinjenötter, (50 g)
1 dl sötmandel, skållad och skalad (50 g)
1 dl sultanrussin, (50 g)
Gör så här
1. Häll vinet, socker, kryddor och apelsinskal i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min tills sockret smält.
2. Servera den varm med pinjenötter, mandel och sultanrussin. Extra gott blir det om du rostar pinjenötterna och mandeln i en torr stekpanna före servering.
Det går även bra att köpa en påse färdiga glöggkryddor och blanda med vin, socker och apelsinskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar