måndag 17 november 2008

Smygstart


Kunde inte hålla mig längre... så i fredags var jag på systembolaget och köpte mig glögg =) Släckte ner huset och satt med bara stearinljus och elvis julsånger på stereon. Var såååååå mysigt. Och till helgen ska jag redan julpynta hemma... men granen får jag tyvärr vänta med till runt lucia.. för annars hinner den börja barra innan jul.

Den här glöggen är jättegod



Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Cognac


Funderar på att testa och göra min egen glögg i år. Köpte så söta flaskor på IKEA att hälla den i. Skulle vilja göra nån julsnaps själv också. Kanske den här glöggen:


Rosa orientkryddad glögg


Ingredienser 10 pers.
1 st rosévin, flaska, (75 cl)
1,5 dl strösocker
2 st stjärnanis
5 st kardemummakapslar, el 3/4 tsk stötta hela kardemummakärnor
1 st kanelstång
2 st ingefära, bitar torkad
0,5 st apelsin, skalet från, skuret i breda strimlor
1 dl pinjenötter, (50 g)
1 dl sötmandel, skållad och skalad (50 g)
1 dl sultanrussin, (50 g)


Gör så här
1. Häll vinet, socker, kryddor och apelsinskal i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min tills sockret smält.


2. Servera den varm med pinjenötter, mandel och sultanrussin. Extra gott blir det om du rostar pinjenötterna och mandeln i en torr stekpanna före servering.


Det går även bra att köpa en påse färdiga glöggkryddor och blanda med vin, socker och apelsinskal.

Inga kommentarer: